Panaskan sesudu minyak
Masukkan 2 biji cili merah + 4 biji cili padi + 3 tomato ceri
Belacan 2 inci
Masukkan 2 biji cili merah + 4 biji cili padi + 3 tomato ceri
Belacan 2 inci
Goreng sampai layu
Masukkan dalam lesung batu
Tambah gula 1 sudu teh + garam 1 sudu teh
Tumbuk sampai lumat
Tambah gula 1 sudu teh + garam 1 sudu teh
Tumbuk sampai lumat
Perah limau kasturi sebiji
Kemudian masuk dulu dalam peti ais untuk 1-2 jam
Bagi rasa tu sebati..
Kemudian masuk dulu dalam peti ais untuk 1-2 jam
Bagi rasa tu sebati..
Memang perrghhh :)
kredit to kak zel
**ART IS A PASSION**
erm.. terliur.. dah la perut lapar ni
ReplyDeletewah,mcm menarik je resepi sambal belacan nih..bleh cuba, thanx for sharing bebeh.
ReplyDelete