Tuesday, September 4, 2012

Legoland, Johor , Malaysia


 Salam,

Mercu tanda baru negeri Johor - Legoland Malaysia. Dengan kos RM720 juta, kerajaan Johor telah membina Legoland , tarikan pelancong baru ke negeri Johor.

 

 Legoland di Malaysia adalah yang kelima di dunia. Lokasinya di Nusajaya, Johor dan dibuka secara rasminya pada 15 September 2012


  Best sangat ke Legoland ni? Mungkin gambar2 yang akan dipaparkan sebentar lagi dapat menjawab persoalan itu.

Peta Legoland Malaysia. Banyak taman permainan seperti Genting Highlands juga.

Lihat tu, ada roller coaster juga. Ini yang penting kan? Ini adalah sebahagian proses pembikinan Legoland yang 70% hampir siap.

Pintu masuk Legoland Malaysia. Cantik kan?

Bagi anda yang jauh, ada hotel disediakan untuk anda. Cuma anda kena sediakan duit sahaja.

Bercakap pasal duit, banyak juga duit diperlukan untuk membeli tiket masuk. Untuk dewasa tiket masuk harian ialah RM140. Manakala tiket tahunan seperti dalam gambar di atas ialah RM275 (sekarang tengah promosi RM245). Kalau ada tiket tahunan, hari2 anda boleh masuk Legoland. Hehe..

Bagaimana? Menarik bukan? Menarik tempatnya, menarik juga ongkosnya. Hehehe.. Semoga maklumat ini berguna kepada anda semua yang menyimpan angan-angan untuk pergi ke Legoland Malaysia. Semua maklumat ini ED perolehi daripada halaman facebook Nusajaya City, JB. Jom like untuk mengetahui update2 terbaharu di Johor Bahru.
Maklumat lanjut: www.legoland.com.my


Tiket mahal !!! ( Boleh beli online )

**ART IS A PASSION**

No comments:

Post a Comment