Thursday, August 30, 2012

Low Yat Plaza - Groupon Voucher


Salam

Rata-rata sekarang ni ramai dah mula berniaga secara online. Dan banyak dah laman web ala-ala lelong.com,mudah.com.my. Globalisasi kan...biasala.. benda yang nampak boleh dapat untung banyak , for sure tokey-tokey nak cuba kan..

Ok motip posting aku kali nih... Pertama kali aku beli la barang kat groupon nih. Macam-macam ada jual kat sini. Korang free korang ble tengok la web ni yer.. Kang citer banyak2 dah macam duta groupon tak rasmi hehehehe...

Sebelum raya aritu aku ada la beli Samsung Tab 2 7.0 untuk memenuhi nafsu aku nih.. Lama wooo aku memendam rasa nak beli menatang nih. Alhamdulillah..berkat kegigihan aku main kutu n simpan duit sesikit..berjaya la beli...Beli kat Mines...Masalahnya aku risau kalau anak-anak aku main...bese la kan budak-budak... kang jatuh la...terdelete la... so aku amik inisiatif yang membuang duit hehehe belikan dua lagi tab..tapi nak cari yang murah la kan... Jumpa la My Soya Tab kat groupon nih... harga asal rm399..beli 3 dapat rm780...  ( jatuh rm 260 each)... aku pon semangat gile beli...satu lagik tu opismate aku beli ( dia stokis everlynn + vco tau - ble search khaiza story atau fb siti everlynn).
Aku buat payment sebelum raya lagik..n menurut web tu katanya amik masa sebulan baru dia start hantar... tunggu punya tunggu punya tunggu minggu lepas aku dapat email dari syarikat nih katanya tab dah ada..ble datang amik sendiri tab nih...kalau start hantar 5 Sept nanti ( pada aku lama sangat nak hantar kan) . So aku dengan penuh semangat dan gelojoh pergi sendiri kat Low Yat nih. Bayangkanlah punya semangat..aku drive hokayyy pegi kl ( hari ini dalam sejarah). Semalam aku gi kl ( 29/8).. Sebelum tu aku kaw tim baik punya dengan tokey la..cakap aku nak amik sendiri..dia kata lai lai... Sampai je sana dalam kul 3 petang ( aku kuar waktu opis  :D ) balachi2 ni kata sory stock takde.. Kalau nak dia bagi yang display. AKu terus nak bertukar jadi hijau... Aku hangin satu badan... ye la kan..macam mana kata takde...patutnya kalau dah offer self collect make sure la kan barang sume ada maaa... Bila dia tengok aku nak bertukar ..cepat2 dia kata...u tunggu la..barang sudah sampai KLIA...tunggu sampai kul 5 petang nanti barang sampai... aku memang nak lempang je budak rambut sebelah tu...isk...aku cakap..u nak suruh saya tunggu? ( aku dah la nak amik anak kat sekolah kul 5.15 ptg kang ....waaaa) erm..kalau tak nak katanya...datang esok je.. berapa kali aku nak gi low yat!!!! Aku dari putrajaya tau..lagi dia macam nak masuk bawah kaunter.. ( aku kol gak husband aku..tapi dia tak membantu lansung..dia marah aku lagik ader..ibarat api tengah marah..dia curah lagik minyak petrol..damnnn).... Last2 opismate aku kata..rilek nat..kita jalan2 dulu..kita pk... Aku terus nak balik je..malas aku nak tunggu kan..tunggu dia pos ja la.. Akhirnya tah macam mana..kami pegi balik ke situ tingkat 1 lot K-12...tengok2 dah ada 3 bijik tab.. Dia pon tunjuk la tab2 tu sume dalam plastik ( aku consider baru la nih kan)...dah lewat dah time tu..dah 4.30 petang... aku pon tak check lansung dah time..terus balik...bawa macam jet...nak amik anak kan..

Bila sampai umah...cas sampai 6 jam... godek2 tengok banyak bende pelik...Sume 2nd hand. Dengan takde charger nya...aku beli dua..charger ada satu je..siap ada gamba tah sape2...apps tah apa2 tah dah install...aku hangin ok... Yang opismate aku punya...siap ada gamba dari tahun 2011 lagi sampai full memory.. Isk..bersalah n bodohnya sebab tak check... Aku teros kol tokey n budak rambut sebelah tu..dia kata datang balik hari nih (30/8).. ZGrrrrrrrr...

Hari ni aku datang lagik ke Low Yat.. Tapi si kafir makan babi ni dah tak berapa nak layan kan..dia siap cakap aku yang salah sebab nak laju ( nak cepat)...Hotak dia la kan... AKu cakap tak kira la..janji ko replace balik sume tab nih... Dengan muka ketat dia bagi la sume yang baru..Mission accomplish.. Aku pon sebelum pergi... aku bagi ayat-ayat cinta kat dia... Alo bos...saya report sama groupon u punya company tak bagus... hehehe..puas hati aku

Ni la gambo tab yang diidam2 tu... Serik nak beli kat groupon..